Den nyfikna Koltrasten

Koltrasten var egentligen inte alls det jag skulle fotografera. Plötsligt satt den bara där i bakgrunden av min egentliga komposition. Jag såg den oväntat genom sökaren när jag skulle justera kamerans position och blev genast uppslukad av framträdandet som var mycket mer iögonfallande än scenen jag egentligen hade tänkt ägna mig åt. Jag hade sett just den här koltrasten många gånger tidigare och visste att den egentligen ogillade om man kom nära. Men den här gången var det koltrasten som kom fram till mig och den var uppenbart nyfiken på vad jag höll på med. Jag förstod att min tidsram nu handlade om sekunder och ändrade så snabbt jag kunde, men ändå varsamt för att inte skrämma fågeln, kamerans inställningar och hann med nöd och näppe fånga ögonblicket.

Posted by:rillerich

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s